Vad har hänt denna veckan?

Tänkte göra en liten summering av veckan som har varit.

Veckan började med att jag sökte infromation om muskler. Jag började med att leta efter Leonardo da Vinci i och med att jag fick se hans namn genom min anatomibok. Det visade sig att Leonardo var den första som hade gjort riktiga studier i anatomi men att hans bok aldrig blev komplett utan det gjorde istället Andreas Vesalius. Det vissade sig snabbt dock att vissa av hans böcker var väldigt dyra. Sen så fanns det vissa böcker som han hade gjort som det nästan bara var text i.

Efter allt sökande så gjorde jag ”klart” det sista delen av min lågpoly karaktär. Visade sig att jag behövde göra små ändringar varje dag ända fram till slutet av veckan innan jag var helt nöjd med den lågupplösta modellen.

Mitten av veckan så höll jag för det mesta på med att kolla tutorials och leta fakta på hur man lättare kan få en kvinnlig kropp att se mer kvinnlig ut. Dock så på den människan jag ritade upp alla viktiga ställe är på en människa som man måste ha copyright på för att visa. Så den kommer inte att synas i min workbook. Får skicka in den på inlämningen istället. Annars får jag ändra alla de visningsbilderna på min högupplösa efter att jag är tillräckligt nöjd med den.

Nu som är kvar av karaktären är att göra händer, fötter och lite snyggare ansikte.

Kommer sedan förmodligen forska lite mer om icke realistiska kroppar som tex japansk anime/manga eller fortsätta mig till djur?

Uv mapp

Uvmappen klar på karaktären i maya. Uvmappning gör man för att man ska kunna färglägga sin skapelse. Man behöver uvmappen med för att kunna skicka information till sin lågupplösta skapelse från en högupplöst skapelse.

Maya skulptur

Så, då var min lågpoly-gubbe nästan färdig. Är lite finlir och uv-mappning som är kvar. Sen kan man använda modellen till högpoly som jag hade tänkt använda till de riktiga anatomi :P

Maya 2013

Har nu hållit på några dagar med en 3d skulptur av en människa. Har tänkt mig att anatomin på skulpturen ska vara väldigt bra så att man kan använda denna ”riggen” till de flesta högpoly skulpturer som man ska göra i sitt liv. har nu gjort allt utom huvudet. Tänkte kolla några tutorials på hur man får det perfekta huvudet i maya så snabbt som möjligt. Så det blir att researia idag:P