Vad jag kommer att tänka på i nästa block

Har en del saker som jag har kommit fram till nu efter att man är färdig med första blocket. Det första som jag kommer att ha med mig är att man ska ha med mer tankar som jag själv tänker i texten. Fråga varför till allt man gör. Och håller man på med skelett/muskler så ska man ställa en fråga till varje muskel för att på det sättet komma ihåg muskeln/benet lättare.

Håller man på med en del länge så kommer man ihåg den bättre än att göra en hel kropp 10 gånger. Man ser ju inte muskeln/skelettet på samma sätt som om man studera dem en och en.

 

Kommer antagligen att fortsätta med anatomin längre fram i ett annat block eller som kandidatarbete.

Realism mot icke realism

Har nu under min väg inom anatomin funderat om just konsten.

Pablo Picasso mot Leonardo Da Vinci så är båda stora konstnärer.

Men jag tror att de har jobbat på två olika sätt. Det finns ju människor som gillar att hålla på med detaljer i flera timmar och andra som vill se former fort och sen jobba från formerna.

Och tittar man då på deras konst så tror jag att Pablo gillar mer former.

Leonardo Da Vinci tror jag att däremot gillade mer detaljer. Så jag tror att Leonardo säkerligen skulle kunna hålla på flera timmar med en lite detalj.

Min teori kom jag på när jag tänkte efter när jag kollade på den senaste webinar av Ryan Klingsling. Tänkte på just regel nummer ett som han pratade om: Veta vem du är.

Med det menar han att det finns olika personligheter på alla människor. vet man inte om man är en person som gillar att hålla på med en liten detalj i flera timmer eller om man är en person som vill få fram alla formerna före man börjar på detaljerna. Man måste också veta om man är en sådan människa som gärna börjar på 100 olika saker men blir aldrig färdig med 1. Sådan måste man ha i sidan beräkningar när man ska göra saker. Så att man inte börjar jobba på fel sätt för då blir det aldrig gjort.